K
E
C
S
A

Halottak napja volt a kedvenc ünnepem. Égő ágacskákkal krikszkrakszokat rajzoltam a levegőbe a temető sötétjében. Gyertyákat gyújtottunk. Megolvadt faggyút nyomogattunk, kis kifliket, pereceket formáltunk belőle.
Kaptam egy játék hegedűt karácsonyra. Nagyon szerettem. Sajnos hamar elszakadt az egyik húrja.
Feri bácsi rendőr volt. Büszkén mutatta meg az új fegyverét. Lelőtt egy tyukot az udvarunkon, aki helyben kimúlt. Anyukám nagyon haragudott érte.
Voltak még tehenek az utcában. Az utca végén egy kálvária domb, bucsujáró hely. Délutánonként onnan vonultak haza egy kisebb csordát alkotva. Szépen visszatalált mindegyik a nyitvahagyott kertkapun.
Volt két dobverőnk. A nővéremmel ezekkel vakartuk a segglyukunkat.
A szomszédban Lajos bácsi lakott, és a szíjgyártó mesterséget űzte. Műhelyének falán díszes lószerszámok és szíjazatok lógtak.
Vásároltunk egy gazdasági világatlaszt, piros kötésben. Szemléletében a szocialista és kapitalista oldal párharcát tükrözte. Tele volt top listával.
Apukám nagy becsben tartotta a rózsafákat. A fiatalabb kinövéseket T-metszéssel nemesítette. Télen gondosan be lettek bugyolálva a hideg ellen.
Udvarunk virágos kertjeit gondosan válogatott, gömbölyű patakkövek szegélyezték. Anyukám rendszeresen fehérre meszelte őket.
Nagy gonddal voltak tartva a postagalambok az apukám építette galambdúcban. Megriasztva őket csoportosan felrepülve köröztek a ház körül. Nagy kedvenc volt Brúnó.
Az Orczy kastélyban volt ifjúsági park. Rendszeresen játszott a Syrius Ráduly Mihály és Orszáczky Jackie felállásban. Azóta is szívesen hallgatom az Ördög álarcosbálja című lemezüket.
KISZ tagok voltunk. A szervezet Szalvador Dali nevét viselte. Vezető pajtásnőnk a névadóról rendszeresen mesélt történeteket. Szerintem szerelmes volt belé.
Haridwarban vettem egy furulyát a bazársoron. Így lettem furulyás. Egy katonazenésztől szereztem egy régi Stowassert, így lettem klarinétos.